Start   

  Om Lydiagården      Rehabiliteringsprogram      Information om ansökan      Personal      Veckoplanering      Kontakt      Hitta hit   
     
Vår vision
Vår modell
Miljö
Organisation
Integritetspolicy

Miljö

Lydiagården är en rofylld plats – avskilt beläget mitt i en vacker bokskog - med möjlighet till lugn och tid för egna funderingar. Huset är ett byggt 1936 med stora rum och som är avsett enbart för er som vistas där för rehabilitering. Vår intention är att huset ska kännas som ditt hem under internatveckan med en atmosfär som är tillåtande, bejakande och trygg.

När du kommer på söndagen får du ett privat rum med egen nyckel. Det finns 18 boenderum varav 12 är kombirum. Om anhörig följer med delar ni rum. Rummen är inredda med naturmaterial och varm färgsättning som ger en atmosfär för välbehövlig vila, lugn och ro. På rummen finns dusch och toalett, samt sänglinne och handdukar.
 
Matsalen är ljus och välplanerad med många fönster ut mot naturen och öppen brasa. Vår föreläsningssal är väl utrustad och vi har även ett större rum avsett för sinnesövningar som medicinsk yoga, medicinsk qigong, meditationer, avslappningsövningar etc.
 
I vårt kreativitetsrum erbjuds du möjlighet att skapa och uttrycka dig själv med händerna. Det anrika biblioteket fungerar som samlingsplats mellan andra aktiviteter och för filmkvällar.
 
Vi har även ett enklare gym för dig som vill träna upp din fysiska styrka.
 
De vackra omgivningarna erbjuder flera markerade promenadstigar av olika längd, smådammar, bänkar att sitta på samt grillplats. Runt huset finns en handikappanpassad promenadslinga. Vi har aktiviteter utomhus året runt - naturen har en läkande kraft under alla årstider.
 

 
       
         
  Lydiagården Rehabilitering    
  Långstorp 118
243 93 HÖÖR
Tel: 0413 - 692 50
Fax: 0413 - 55 31 35