Start   

  Om Lydiagården      Rehabiliteringsprogram      Information om ansökan      Personal      Veckoplanering      Kontakt      Hitta hit   
     
Vår vision
Vår modell
Miljö
Organisation
Integritetspolicy

Vår modell

Lydiagårdens modell för rehabilitering utgår från dina styrkor och resurser. Den handlar om att ta med dig ut på en resa av nya kunskaper, insikter och upplevelser för alla sinnen. I en omtänksam och tillåtande atmosfär utmanar vi dig att tänja dina gränser för att utveckla ditt sätt att se på dig själv och dina förmågor.
 
Vi arbetar i enlighet med Kasam-metoden (utvecklad av Aaron Antonovsky) och parar den med Self Empowerment och Self Efficacy, utvecklat av Albert Banduras.
 
Syftet med rehabiliteringen är att du ska nå en större acceptans och egen kraft genom ökad kunskap och begriplighet, att få prova olika verktyg – både för att hantera den nya situationen och för ökad självkännedom om dina förmågor och möjligheter - och att finna glädje, livslust och meningsfullhet i vardagen igen.
 
Vi vill också göra dig uppmärksam på att Lydiagårdens verksamhet inte utgör en behandling, utan enbart omfattar rehabilitering.
 

 
       
         
  Lydiagården Rehabilitering    
  Långstorp 118
243 93 HÖÖR
Tel: 0413 - 692 50
Fax: 0413 - 55 31 35